WAAROM VOOR ONS KIEZEN

Verhaal  | Kernwaarden | Epoca Green

Ons Verhaal

EPOCA PRODUCTS begon zijn activiteiten in de kunststofindustrie met de distributie van polyethyleenfolie en zakken in 1982. Aan het eind van de jaren negentig bouwde het bedrijf zijn kantoor en warenhuis in de industriële zone van Waver, dichtbij Brussel. Mede dankzij zijn 35 jaar ervaring wordt Epoca erkend als een betrouwbare leverancier van op maat gemaakte hoogwaardige plastieken verpakkingen. Het beleid van Epoca beperkt zich niet tot het aanbieden van de beste producten, maar ook in het bieden van zijn jarenlange ervaringalsook de goede relaties met de verschillende machine fabrikanten.

Onze kernwaarden

Epoca’s kernwaarden zijn gebaseerd op het aanbieden van moderne plastieken flexibele verpakkingsmaterialen die voldoen aan de eisen van onze klanten.

Tegelijkertijd werken we samen met onze business partners en machinefabrikanten om het hoogste niveau van gecontroleerde en hoogwaardige verpakkingsoplossingen aan te bieden.

Onze markt ontwikkelt zich voortdurend en vereist duurzame en excellent diensten.

Voor dit doel zijn onze waarden (bevestigd door onze ISO22000 certificatie) opgebouwd rond de 5 volgende pijlers:

Innovatie

Epoca past zich aan nieuwe trends en concepten aan. Als een expert in plastieken verpakkingsmaterialen werken we in de voorhoede van ons vakgebied om een completeservice aan onze klant aan te bieden.

Klantentevredenheid

Ons zeer ervaren team van verpakkingsspecialisten weet doelstellingen en deadlines te halen en zorgt voor snelle en effectieve technische follow-ups als het nodig is. Ze leveren prijsopgaves en klantenondersteuning van ontwikkelingsfase tot de uiteindelijke levering. Er is ook een structuur om ervoor te zorgen dat de klant van de samenwerking met ons team geniet en dat deze door iedereen kan worden gezien en gevoeld, inclusief onze langdurige en nieuwe tevreden klanten.

Teamspirit

De welwillendheid van al onze medewerkers staat centraal in onze zorgen. Dankzij onze teamcohesie kan de samenwerking met onze medewerkers in optimale omstandigheden plaatsvinden.

Verantwoordelijkheid

Elke medewerker heeft de middelen om snel en efficiënt te reageren op zijn vakgebied om klanten een doorlopend beschikbaarheid te bieden. Dit leidt tot een constante persoonlijke autonomie en daarmee wordt de kwaliteit van onze dienst verhoogd.

Flexibiliteit

Epoca is een KMO en heeft daarom de luxe om onbeperkte aanpassingsmogelijkheden te bieden aan elke klant, elke medewerker en elk project, zelfs de meest moedig.

EPOCA green

ONZE KANTOOR EN OPSLAG

In 2011 is Epoca Products een van de eerste bedrijven in zijn industriegebied die zonnepanelen op het dak van zijn warenhuis in België heeft geïnstalleerd. Deze elektriciteit wordt onder andere gebruikt om de tempartuur in de stock te verwarmen of te koelen en voor de LED lichten in het open space bureau.

ONZE PRODUCTEN & BIO-OPLOSSING

Een van de meeste gangbaar ideeën bij mensen buiten de kunststofindustrie over “bioplastics” is dat ze allemaal biologische afbreekbaar zijn. (een verantwoorde oplossing die gemakkelijk verdwijnt na verloop van tijd).

Het is echter belangrijk te weten dat biologische afbreekbaarheid in feite niet het eerste gewenst kenmerk van bioplastics is. Aangedreven door de opkomst van een bio-economieworden belangrijke nieuwe strategieën ontwikkeld om een ​​betere manier te vinden om het plastiek te recycleren, te hergebruiken maar vooral om het verpakkingsmateriaal te verminderen en de dikte te verminderen om het volume van afval te verminderen.

De meest geschikte term gebruikt om alle verschillende soorten biokunststoffen te omscheppen, is nu ‘biobased‘. Deze term omvat twee categorieën. De eerste categorie is plastic dat zowel biobased als biologisch afbreekbaar is (meestal industrieel) met de meest bekende, PLA of PHA. De tweede categorie is plastic dat biobased maar niet biologisch afbreekbaar is, zoals bio-PE of bio-PET, die vergelijkbaar zijn met hun aardolie gebaseerde tegenhangers.

Een belangrijk feit over biobased kunstoffen is dat het niet meer vanuit een niet-hernieuwbare bron komt. Nu komt het van hernieuwbare biomassa van verschillende soorten zoals rietsuiker, maïs, hout en nog veel andere (minder dan 1% van de werkelijke landbouwproductie).

Toch moet een passend verzameling van schema’s en verwerkingsfaciliteiten worden ontwikkeld om een ​​optimaal biologisch recyclingsysteem te scheppen.

Zelfs als het een van de snelste groeiende innovatieve markten is met een verwachte groei van 20% in de komende vijf jaar, is het nog steeds een niche. Inderdaad, het vertegenwoordigt slechts 1% van de totale productie van plastic (verpakkingen vertegenwoordigen 60%).Dankzij een sterker politiek betrokkenheid voor een overgang naar een meer circulaire economie en dankzij de toenemende vraag naar duurzame producten door consumenten, kan er een nog snellere ontwikkeling zijn in de bio-kunststoffenindustrie.

CIRCULAIRE ECONOMIE

Als een plastic toeleveringsbedrijf denken we na over de toekomst van onze planeet. We denken niet alleen aan het aanbieden van bio-oplossingen, maar ook aan het implementeren van een efficiënt en duurzaam afvalbeheersysteem. Inderdaad, het gebeurt soms dat een deel van een bepaalde productie niet langer geschikt is voor gebruik (verandering van design, te laat opslagtijd, broken core, enz.). In samenwerking met Val-I-Pack verzamelen we al deze plastic materialen en laten we hen het recyclen. Bovendien wordt het overschot van harde kunststoffen in onze voorraad, zoals rails voor spuitzakken, naar een ander recyclingbedrijf gestuurd dat deze kunststoffen gebruikt om andere producten te produceren zoals plastic meubilair, wegversperringen, plastic pallets, banken, enz.

ACTIES

Bij Epoca Products denken we aan de toekomst van onze planeet. Kunststofverpakkingen zijn een van de meest duurzame verpakkingsoplossingen. Kunststofverpakkingen zijn lichtgewicht, kostenefficiënt en leveren goed werk met het beschermen en conserveren van voedsel.

Behalve de duurzaamheid van kunststofverpakkingen, proberen we, als Epoca Products, een verschil te maken door, bij elke bestelling, één boom te planten, via « Graine de Vie ».

Ga naar “Plastic Packaging Facts” voor meer informatie over de duurzaamheid van kunststoffen.

Contact Us

Contact us about anything related to our company or services. We’ll do our best to get back to you as soon as possible.

Start typing and press Enter to search